Khamis, November 04, 2010

Produk Dr Rozmey~sape penah try??

Hah.. ade sape2 penah try x produk neh??
dr rozmey nieh ade mcm2 produk kan.. tapi yg femes bese aku tgk kat paper kew produk JM5 la..
actually JM5 nih tuk kuruskan bdn ek.. tp rasenye aku lum perlukan skrg..:))

1 produk from Dr Rozmey yg aku kenan skang ialah Dr II.. Dr II neih fungsi utame dia ialah mencerah and melembutkan kulit.. sangat sesuai tuk kulit yg ala-ala cm aku neh.. :)) firsttime nengok kezen aku makan produk neh n hasilnye mmg superrrbbb r.. mmg kulit gebuss n cerah gile.. so, aku pon cm teruje gak r nak cube..

so skang neh aku da order 1 kotak.. hopefully berkesanla produk ni n serasi ngan body aku..moge2 pasni kulit yg penuh ngan bekas jerawat neh akan segar n licin..wakakaka...impian xhengat..

ha neh, meh kite tgk muke org penuh bekas jerawat neh..da mcm2 produk aku gune.. xmaun gak ilangnye.. so, cube yg ni moge2 berkesanla..insyaAllah..
hah..hadap jgn xhadap.. da mcm bulan muke aku..lubey sane, lubey sini.. :D

pd yg nak tau kandungan n kesannye.. meh kite preview sket..
1. Astaxanthin

Ianya tulen bermutu tinggi dari mikro-alga haematococcus pluvialis hidup bebas dikedalaman 5000 kaki di bawah laut persisiran pantai pulau hawai.

Ianya adalah dari kumpulan Carotenoids:

Merupakan anti-oksida yang paling super hebat bertindak aktif dikesemua sel-sel badan

Ia menjadikan pigment kulit berwarna cerah

Melindungi kulit dari sinar UV dengan memperhebatkan perlindungan semulajadi kulit

Mampu memperkuatkan tindakan anti-oksida yang lain dan memanjangkan fungsi dan umur sel-sel tersebut

Mampu melembab, melembut dan menyegarkan kulit

Menghilangkan kedut, parut dan perubahan ketuaan

Merawat eczema dan dermatitis. Aktiviti anti-fungalnya dapat merawat berbagai penyakit kulit yang disebabkan fungus


Astaxanthin:

500 x kuasa dari vitamin e dan c

10 x kuasa dari beta-carotene

10 x kuasa dari lutein

Paling mudah diserap kedalam badan berbanding anti-oksida lain

Membaiki dan memelihara dna selyang rosak

Mengurangkan keradangan

Meningkatkan sistem pertahanan imuniti badan

Menghasilkan sel-sel hepar yang baru

Menghalang pembentukan arterosklerosis arteri

Menguat dan melindungi setiap sel-sel badan

Menguatkan aksi anti-oksida yang lain

Semulajadi dan selamat

2. Hydrolysed marine collagen

Kaya dengan amino asid

l-glycine, l-proline dan l-hydroxyproline

Memelihara sel-sel kulit yang sihat, kedut-kedut dan lain-lain tanda perubahan penuaan kulit.

Menjadikan kulit lembut, basah, elastik, licin, kelihatan segar dan muda. Kolagen membantu melambatkan proses penuaan

3. L-lysine

Adalah amino asid yang tidak dihasilkan oleh badan dan amat diperlukan untuk proses membaiki dan pembiakan sel-sel badan dan untuk membentuk antibodi, enzim dan hormon

Ia amat diperlukan untuk memelihara otot-otot dan tisu-tisu badan

Ia juga digunakan untuk merawat keletihan, hepatitis dan hiv

4. Acerola extract powder

Membekalkan vitamin-C

Semulajadi, terbaik dan bermutu tinggi

Merupakan anti-oksida yang kaya dengan mineral, zat besi, phosphorus, calcium dan anti- fungal aktiviti

Menahan pertumbuhan sel-sel yang tidak normal dan ketuaan

yang bestnye, produk neh adalah 50 x lebih baik dan kuasa dari injeksi vitamin C + kolagen.

xperlula ko nak cucuk sane cucuk sini.. botox sane botox sini..upsss
ok..c ya!!


4 ulasan:

tiemc berkata...

fuyohhhh....
mcm2 doctor skang nie..hehehe
xpe cik,janji rasi dgn darah semua pun ok!!

Nieja berkata...

hehe..tula tu ome.. acik cube jek kot2 la serasi kan.. sbb kezen acik pakai mmg nampak kesan..nanti ok acik jaje kat cni heh...hehehe

SHIMA berkata...

wah,btol ke ni?? mcm nk try tapi takut plak...

produk ni mesti makan berterusan ke kak?? klu bila kulit dh ok kita stop mcm ner??

Nieja berkata...

shima,
produk ni kalo ikut care pngambilan, sehari 1 sachet dlm mse 2weeks da leh nmpak kesan..
tp xtaula cm sye ni kulit de prob sket so mybe take time..hehe