Rabu, September 28, 2011

Kronologi Kelahiran Ilman Haqimie

AHakS..
Da 2 bulan baru nak cite..
Tapi xpela, nak cite jugak..

Ilman Haqimie, putera kedua saya yg dilahirkan pada 29 Julai 2011 jam 2.35 am..

27 Julai ~ hari yg sepatutnya Ilman Haqimie dilahirkan, namun dia masih sedap lepak dalam perut umi..

28 Julai ~ Umi kena pergi checkup sbb dah post date, pukul 8 pg dah terpacak kat KD Teluk Kemang, nurse pelatih cek2 perut tiba2 kata kepala xjumpa.. GILA!! umi dah cuak,,sekali staff nurse cek rupanya kepala baby dah ke bawah & masuk lorong..  buat saspen aje tau!
           
           ~ After pergi klinik ingat nak masuk opis tapi mcm takde mood, so terus balik rumah.. layan abg Irfan lagik best.. Dalam Kul 12 tghari rasa sakit2 pinggang..ingatkan sakit mcm biasa so abaikan lah.. Tidur kejap..tapi xleh lena.. Dalam pukul 5 pm tgh2 layan FB tiba2 rasa mcm something wrong kat bwh tuu.. terus cek & ada blood stain..cepat2 bagitau mak.. call incik hubby..
       
          ~ 9pm : Incik hubby baru sampai..jammed pulak kat KL..nasib xteberanak lagik.. masih kat rumah dan dah mula rasa kontraksi every 15 mins.. Layan bola Singapore vs Malaysia,.. bila Singapore gol trus kontraksi makin kuat..Hahahaha.. Adoila..

             ~ 11pm : Abis bola, mak suruh makan..walau sakit tetap selera tauuu.. makan dgn byknya hingga kenyang..

            ~ 12am : Masuk tidur, berpeluk dgn abg Irfan, tp kontraksi dah every 5mins.. masih mampu bertahan..

            ~ 1.25 am : Arghhh sakit memulas2.. terus kejut incik hubby, tepanjat incik hubby bangun.. pegi toilet tgk blood stain masih keluar dan rasa lain je kat situ.

           ~ 1.45 am : Register @ wad bersalin HPD.. mujur hospital dekat sgt2..nurse pasang CTG.. Umi pulak dah mula mengeliat tahan sakit.. mmg sakit tau..terus nurse kata nak cek bukaan bila tgk umi mcm sakit sgt.. Sekali tgk, dah 6-7 cm daa....terus tolak masuk Labour Room..

           ~ 2.05 am : JM pecahkan ketuban & suruh rileks dulu..nak rileks mcmana bila sakit dtg menyerang.. umi dah xtahan suruh JM cek lagik.. baru 8cm.. tapi JM suruh cuba teran tgk boleh ke tak. Boleh pulak suh cuba2 kan.. ekeke..sekali cuba terus nampak kepala baby..apa lagik terus kan lah meneran.. masa tu baru incik hubby masuk laju2.. nasib sempat.. push..push..push..3 kali push terus BLUPPP.. Keluarlah Ilman Haqimie tepat jam 2.35am.. Pagi Jumaat diiringi hujan rahmat...

Alhamdulillah..

Sakit bersalinkan setiap anak tu xsama.. dulu bersalinkan abg Irfan lagik sakit.. bersalinkan Ilman sakit mmgla sakit tapi xlah sesakit bersalinkan abgnya..

Mudah2an anak2 umi jd anak2 yg SOLEH.. yg akan mendoakan umi & babahnya saat kami tiada nanti..

ok..jumpa lagi nanti..

5 ulasan:

Amiizaa2001 berkata...

alhamdullilah...kejap jerk dah 2bulan:):)

Nieja berkata...

hehe..
tula..kejap jek rase
cuti pon tgl sebulan je lgk...
huhuhu

Подтверждаю berkata...

as salam..
alhamdulillah..
didik dengan sebaik-baiknya

=)

aKSARAfENDI berkata...

uits..
pe cite trbaru baby?

Hazlina Shahrel @ The QueenWidelia berkata...

kejap je dah abes pantang.. baru la semangat nak menulis kan.. hahahaa .. llina pun tak tergarap lagi kronologi si adik..