Jumaat, Mac 25, 2011

Bercuti cuti.. part 1

Sebab kan dah lame xupdate blog.. hambik ko sekali 2 entry dlm 1 hari.. almost a week berc0ti..byk gak mende nak distorykan..

Dan sebab da bertahun gak xgi bercuti-cutian, makanya last week saya & family kecil saya bertekad gak nak pergi bercuti.. tak kira apa yang berlaku, kalau dah kata nak tu..nak jugak.. hehehee

Tapi sebenarnya alasan yang palinggg kukuh adalah mak yong ini mengidam nak makan buah strawberry.. xm0w yg beli kat hypermarket tu tapi mustilah dari pokoknya sendiri.. dan pastinya perlu di makan bersama c0kelat.. heh. agak h0ver di situ kan..

Setelah usul di terima oleh incik hubby saya, maka berangkatlah kami 3 beranak ke tempat di mana terdapat banyaknya stroberi.. emm mmg teruja la kan coz kali terakhir ke sana adalah kira-kira 16 tahun yg lalu.. kalau dah namapun 16 tahun yg lalu kan, maka mampu ke nak ingat lagik memori2 di sana..  pastinya tidak..  so ke sana la kita untuk imbas memori di sinunn..

Agak jauh gakla perjalanan ke sana.. dari KL ke Persimpangan Tapah pon almost 4 hours.. pergh bukan takat krem lagik tp da nak kematu pungk0k.. da smpai tol Tapah pulak, nak kena naik ke CH tu lbh kurg 50 km gakla..jalan kalo lurusss jek mmg sedapla jugakkan tp pergh.. xpayah citerla mmg sume pon tau jln nak ke CH mcmane punye simpang siur da... tp dek keterujaan nak makan stroberi, ku gagahi lah juge..ngee

Jumla layan picca dulu.. penat la pulak menaip.. 

abg irfan dan umi nye yg temb0n..

ser0nok abg Irfan nengok munge =P

Mmg cantik bunge2 ni tapi kalau bawak turun mmg tinggal dahan ajela jawabnye..

uik babah.. careful..tajam tu!!

abg wif aiskrim stroberi n umi wif stoberi cekelet

abg irfan xm0w share sme umi n babahnye :((

kerek jek abg bila babah suap sikit jew aiskrim kat dia =P
abg ni kalo aiskrim mmg nak banyakkkk je..




stroberi milkshake ;)..nyummy

abg naik motor polis.. kata anak polis kan =P


to be continued... c ya!!

5 ulasan:

tiemc berkata...

amboi amboi..pg tempat sejuk..=P

Nieja berkata...

hehe..da menjadi xpe..
kalo x, cnfirm menjadi punye =P

Kasehku berkata...

Bestnya. Strawberi milk shake tu yang menggugat iman.

Nieja berkata...

Kasehku: hehe xleh celen stroberi cekelat dia..lagik menawan kalbu...kui3

aKSARAfENDI berkata...

wah..ttba rase cam nak gi CH lak..