Isnin, April 11, 2011

Bercuti-cuti Part 2

Lepas publish entry c0ti2 part 1 aritu, terus m00d nak menaip ilang..
sebenarnye xilang tapi dah dikuasai oleh MR M..
Mule2 mcm semangat je nak cite itu dan ini.. bila dah bukak draft teros m00d ke laut.. ape lagik, tutupla draft tu balik.. hmm ape nak buatkan.. dah mmg jenis malas nak post entry.. 2minggu sekali untuk 1 entry pon da kire rajin sgt dah tu..

Ok2 merapu sudah sye.. sebenarnye nak cite kesinambungan bercuti aritu.. walaupon da berbau cm basi sikit tp xpela... nak jugak cite.. nak jugak..heee

>> Setelah sampai kat bukit tinggi CH, sye anak beranak pon pilihla hotel..akhirnye hotel Country Lodge menjadi pilihan..dengan harge RM98 sajokk.. (sbb gi time weekdays) so dapatla kami bilik dengan 2 single bed.. da check in laju2 le rapatkan katil..ape barang tido asing2 kan.. mane maunnn.. keh3

Tapi mmg save bajet ler ini hotel..aircond da tentuler dia xprovide sbb da mmg sejuk.. kipas pon xmoh bg.. kalo ler yg duduk situ jenis berdarah panas.. pehh mmg berpeluh gak..  sbb CH pon da xsesejuk dulu..

Esoknya operasi JJCM la.. tp misi utama adalah JJCM Strawberry.. carik punya carik...yg 1st tempat kitorg g tu agak kureng la strawberry coklatnya.. tempat yg ke 2 tu jumpala yg lebih better. so di situlah kitorg bermastautin beberapa jam..


Abg Irfan pelik tgk pokok duri2.. First time tengok sepanjang hidup dia kan..

"Umi.. munge tantik"..Abg Irfan mmg mcm umi la suke tgk bunga2..:))

Owh..ini dia strawberry cecah coklat sye yg superb.. RM16.90 sajok.. nyummy2

Tgk la babah Irfan makan.. menjejes jejes itu coklat.. buat umi Irfan telan air liur jeww...

Ini budak mmg xmow lgsg makan strawberry.. yg umi babah dia pulak kemain sakan lagik membedal..

enyummmm nyummmm.. maggi?? upss kantoi :))

dah makan strawberry kita kasi petik pulak.. mmg geram la time petik memetik nie.. tgk yang ni merah..ehh yg sana pon merah jugak..ehhh kat sinun lagik merah.. lama2 penuh sebekas.. xpasal2 kena RM40 sekilo strawberry itu.. tp berbaloi2 sbb manis dan fresh..

OTW nak balik dari CH tu, xsah la kalau xpekena teh Cameron kan.. So kita singgahlah ke Cameron Tea Valley.. Teh yg jd pilihan saya ialah Tea O Pudina and incik hubby Tea Float.. Tapi serius tea yg hubby pilih adalah lebih sedap.. tea yg saya pilih tu uwekkk rasa dia.. xbest lgsg...coiii

Tgk abg irfan tinjau umi dia minum.. abg irfan ni mmg bedal tea jugak.. sbb selalu ikut atok dia minum tea tarik kat kedai... :))



Okla..tamat sudah cite kat CH.. mmg puas hati sbb apa yg diidam tu da dapat.. walaupun agak jauh + belanja pon mencecah riban gak, tapi puashati dan berbaloi sbb memori tu adalah sgtttt indah.. Bercuti bersama family kan...

K. c ya!!

3 ulasan:

PinkUmmi berkata...

cedapnye strawberi celup dlm coklat..meleleh air liuq...

Nieja berkata...

hehe..ibu dlm pantang boleh tgk je ye..nti da abis pantang ajak hubby gi yer mie..

PinkUmmi berkata...

huhu...cedihnyer