Isnin, April 18, 2011

Sudah mulakan misi mencari..

Skrg nie sye sudah preggy 26 weeks @ 6 months n 1 week
Lagik 14 weeks if xda masalah sye akan deliverkan bby.. :)) yippie..
Perasaan agak teruja walaupun untuk yg kedua kalinye..

So, untuk tidak mengalirkan wang secare sekaligus, sye bercadang untuk beli persediaan berpantang ngan brg2 baby secare beransur-ansur.. yela mak pak bby nie bkn nye bergaji besor.. kakitangan kerajaan gred sokongan aje kan... =P

Tadi da survey2 set bersalin.. rasa2 kali ni cam berkenan lak kat set bersalin leesa formula -confinemum.. dah tanye harge untuk set lengkap dalam RM350 tp ade less 15%..so dapatlah dalam RM290.. ade ke tempat lain yg lagik murah ek?? kalo ade kasi roger yer..

Pastu haritu ada beli majalah Pa&Ma.. ternampakla pek mandian herba TYT.. sekotak ada 2 uncang.. nak guna kena rebus dulu..kira macam teh uncang gakla.. lagik lama rebus lagik terangkat la bau dia.. Tapi tadi gi jugak tanya2 kat kedai jamu ni, salesgirl tu promote jamu mandian mustika ratu lak..kate nye lebih harummm.. emm mule da kompius nak yg mane..kalo cube 2-2 pon leh kot..leh tau mane yg best.. tp yg mustika ratu tu xde uncang2..serbuk jek..kene bancuh ngan air panas..xpe..kite cube je nanti..



Fuh..berpeluh gak ketiak bila pk byk btol nak dibeli.. dulu masa pantangkan abg irfan, pakai jamu murah jek..jamu nyonya meneer tp agak panas smpai abg irfan basah dek peluh.. asikla merengek je..yg umi dia nak bukak ekon takut nenek marah.. ade ke org dlm pantang berekon??ishhh xpasal2 jek kene nti..:))

Ni tgh berkira2 nak beli set tuk simpanan susu.. cadang2 nya nak fully BF bby setakat yg termampu.. abg dia dapat smpai 2 tahun..adik pon kenela cmtu gak.. Tapi time bersalinkan abg irfan xde pulak umi dia beli set tuk simpan susu ni..sbb mase tu umi dia suri rumah sepenuh masa..xde koje :(( xsangke pulak time pantangkan abg tiba2 dapat keje.. Tapi tuk adik dia pulak mmg umi da bekerja, so kena gak carik benda2 tu sume.. uihhhh..survey2 harga sompot jugakla..tp xpe, demi tuk buah hati yg ke 2 ni, umi n babah sanggup korban apa saja :))

Baju bby pon nak kene beli.. bukan xmow pakai abg irfan punye yg lame tu..tapi baju abg irfan byk da lusuh2.. bju abg irfan pon dulu xbyk sgt..umi dia rotate2 jek pakai.. nak pulak bdn abg irfan mcm tu jek xbeso2.. so baju pon boleh pakai lame2.. :)) sian abg irfan.. so untuk adik nanti, umi ngan babah dia decide nak beli sume baru.. cume alas getah dan tilam bantal yg abg irfan punye dulu masih gune, kite gune je la dulu..xperlu la bazir2kan.. baju je yg nak kene baru sume =P uih..umi dia yg excited nak shopping2 nih..

Tapi gender bby masih xtau lagik.. teringin jugak nak pi scan tgk.. dlm mase yg same rse cm nak surpriseeee aje.. ntahla..tgkla nti..agak2 nak scan nanti, pergi jela.. xdapat nak ditahan2 pulak keinginan tuh =P

Ok, nanti story lagikla..

2 ulasan:

Kasehku berkata...

nak tumpang xcited. Tak sabar nak preggy 2nd baby.

Nieja berkata...

hehee..
bole2 kalo nak join..
tp kaseh bf kan..nti sian dia kene stop da..
mmg xcited rse nak dpt 2nd bby..
yela mse anak 1st dulu xde pngalaman..so xrse ape sgt..