Rabu, Jun 08, 2011

Akhirnya berhenti jua..

Dah berbulan2 sebenarnya usaha sye untuk wean off kan abg irfan.. sejak sye dpt tau yg sye pregnant..
tapi abg irfan xmau bagi kerjasama.. asal nak tido jek mesti merengek nak mengempeng..
mcm2 benda sye buat.. (sye letak nescafe, kopi,  bedak, asam jawe, bawang putih) tp still xjalan..
time dia tengok tuh nmpak dia cam scary la jugak tp pastu bila lupe dia mengamuk2 nak balik..

adehhhhh..
mmg xlarat la kan..

B4 ni sye ade share info pasal BF semasa pregnantkan.. mmg xjadi masalah..
masa tu sye ingat mase sye pregnant 4 or 5 bulan nanti abg irfan akan stop..
tp ternyata anggapan sye tidak benar belake.. huhuhuu

masuk trimester ke 3 sye tgk dia masih mahukannye..
susah hati jugak..
tapi sye bagi laa jugak coz air susu pon dah xde..
tapi haritu sye wat check up sendiri, tekejut btol bile tgk kolostrum tuk adik dah ade..
sye pon gelabah la jugak.. ini serius (versi wonderpets)

ape lagik, usaha hingga berjaya la jawabnye..
mak sye suruh sye letak jadam yg pahit tu (bli kat kdai ubat cine)
tapi sye pulak xsmpai hati..
last2 nak tau sye buat mcmane.. sye amik facial tissue yg 4 segi tuh..
sye buh pati sirap kat facial tisu tu..pastu sye selitkan celah bra..
bila abg irfan ckp nak nenen jek, sye bukak and tunjuk kat dia..
pastu sye buat2 nangis and ckp nenen sakit ada darah..

dah tu sye tanye dia, nak nenen tak??
cpt2 dia ckp tanakk.. nenen ade da'ah..

heheee..taktik berjaye..
bile malam pulak..sambil mate lelap2 dia ckp nak nenen cpt2 sye ckp..nenen kan ade darah..
buatkan susu trus lelap balik.. stakat hari ni dah 5 malam tido tanpa nenennya..
alhamdulillahhhh lega btol coz xperlu letak jadam or benda2 pahit..
lagikpon abg irfan dah mmg patut stop..
sian pulak kat adik dia..

rindu nak BF kan baby.. tggu adik keluar lah.. xlame jek lagik..
smoge sume slamat.. moge wish sye nak cik hubby ade same dlm labour room saat sye melahirkan nti akan tercapai..balas dendam time abg irfan dulu dia xdapat tgk.. =P

ishh.. takut plak bila bayangkan saat dalam LR.. semoga sume slamat.. aminnnnnnnnnnnnn

4 ulasan:

PinkUmmi berkata...

hahaha...taktik ko berjaya la wei...
tergelak aku bace...

Nieja berkata...

hehe..
susah tau mie..
anak aku jenis nakkkk jek..
mcm2 care aku buat..
akhirnye bjaye gak..

mama_aymie berkata...

hehehehe alar syian abg irfan yer...

Nieja berkata...

mmg syian la kan kak,,
tp syian lagik kat umi n adiknye..lagikpon da cukup time da abg irfan menenen..