Isnin, Julai 04, 2011

Julai ~ Bulan yang dinanti2 kan..

Tak sangka dah masuk bulan Julai dah.. rasanya cam baru je sambut tahun baru 2011..
Em.. dan tak sangka jugak yang bulan yg sye nantikan telah tiba.. yelah..kan ke bulan ni sye bakal timang baby lagik..insyaAllah =P

Now dah 36 weeks ++ sye mengandungkan baby adik.. nak ikut kelaratan bdn mmg agak dah tak larat tp xmow la amik cuti awal2kan.. xadvanture la.. lagikpon kalo da hujung2 ni duduk umah jek pon xbagus.. nanti payah nak bersalin.. so sye xmow itu berlaku.. kalau boleh biarlah smpai ke saat melahirkan sye akan tetap cargas :))

Tentang persiapan bersalin, sye dah siap packing letak dalam beg.. baju2 baby adik ade yg sye baru beli & ade jugak recycle abg dia punye dulu.. yela baju2 abg pon semua elok lagik since baby pon kan cepat membesar.. tapi baju abg semua kaler blue la.. kalo adik girl nampaknye kenela pakai dulu sementare umi n babah dia belikan yg baru.. tapi xkisahla kan girl pakai blue & boy pakai pink.. sape ade kesah.. namepon baby.. pedulik hape.. ;)

setakat ni sye da review checklist persiapan ke hospital..  90% semua dah disiapkan.. wah mcm xsaba jek nak besalin..padahal setiap hari duk dup dap dup dap je dalam hati.. org ckp kalo dah ade xperience ni xde la takut sgt tapi bg sye sbb dah ade xperience la sye jadik cam fobia.. fobia ke tak, kene gak hadap.. mudah2 an kali ni xla sesakit mcm abg irfan dulu.. smpai menonggeng2 sye menahan sakitnye :((

Okla.. nanti sye update lagik.. sedikit gambar semasa mengandung kali ni.. en hubby ckp kali ni muke sye nmpak comel berbanding mase mengandung abg irfan dulu nmpak sembab je.. tp sye rse same jek.. maybe pandangan kami xsame kot..:))

mase 7 bulan

ni plak mase 8 bulan.. besokan perot??heeee

4 ulasan:

MUMMYAR berkata...

best nya dpt mengandung lg...akk rasa sedih je bila tengok org peknen....moga selamat dan sihat ye nieja

Nieja berkata...

mekasih kak..
ala jgnla sedih kak..
sume yg berlaku ade hikmahnye..
thanks kak..doakan ye sume slamat..
menunggu mse jek ni :))

PinkUmmi berkata...

nieja ko bersalin ble nih???

nak mtk tolong ko komen pic aku nih..aku join contest

http://pinkummi.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

dh bersalin roger2 la
tq

Nieja berkata...

Mimiee:
aku duk menghitung hari jekla nie..
ehehe..slalu g blog ko tp nak mengomen tu kdg2 ade prob..penat aku taip, last2 xpat send..
pastu..berpinar2 mate aku dgn warne pinkish blog ko tu.hahaha