Selasa, Disember 06, 2011

Anak anak bujangku..

Wah sekarang sudah anak-anak tauuuu...

Maklumla sudah 2 anak saya.. Kadang2 bercakap juga dengan incik hubby, betul ek anak kita dah 2??
macam mimpi pulak rasanya.. =))

Irfan Huzaimie @ Abg Irfan kini dah 2 tahun 9 bulan.. 3 bulan lagi nak menginjak ke usia 3 tahun..
makin petah berkata2.. dah pandai pulak ajar umi dia.. bila tgk channel NGeo or Animal Planet, dia dulu yang cakap binatang apa tuh.. sangat sangat suka bertanya.. kadang kala xterjawab saya..
~ Bab makan pulak, sangat susah hati.. abg Irfan susah sangat nak jamah makanan.. kalau nasi lagikla payah dia nak telan.. dia suka mee @ mihun..kadang2 megi goreng yg xgunakan perencah.. itu aje yg dia nak makan.. susah hati betol..
~ suka sangat makan gula-gula & aiskrim.. duduk ngan atuk mmg la selalu dapat makan benda2 camtu..
yang xbestnya,...gigi dia dah mula rosak..

Ilman Haqimie @ adik Ilman skrg dah 4 bulan.. check up bulan ni belum pegi lagi coz umi nye Bz kerja..
lagipun check up kali ni xde cucuk2 kan.. so lambat sikit pon boleyy..
~ Adik Ilman skrg dah menyembur2..penuh air liur dia kat tgn & mulut.. mmg rambut umi dia pun dah berguguran ha..xpelah..redho kan aje..
~ Yang paling syok skrg, bila adik Ilman dah kenal umi dia.. bila umi balik kerja & panggil dia.. kemain mengepak2 tangan dia.. N bila umi start baring je, terus aje mengiring menghadap umi.. adala benda dia nak tu kan.. hehehe tang tu mmg best..
~ Dah pandai senyum..ketawa mengekek kadang kadang.. tgk mood dia..

Orang pompuan kalau dah ada anak ni, fikiran takde lain asyik pikir anak je.. tp jangan lupa, incik hubby pun kena ingat sama.. *sekadar ingatan bersama, coz incik hubby kadang2 sentap bila saya asyik dgn anak2 je.. hahahhaha...


Adik Ilman dah nampak besar dr abg dia..

Abg sengih tunjuk gigi lubang dia..:))

Adik &abg..semoga kamu berdua sepakat bila dewasa nanti..
♥ both of u soooooo damn much!!

3 ulasan:

zilazaki berkata...

salam...

waaa...da beso adik die ni..aku pun tepikir gak cam ko pikir..cam x caye je anak dah 2...hr tu rase cm blom kawen...tgk2 anak da 2..kejap je mase berlalu..2 anak mmg mcm x caye..mcm mimpi je..ni klu dah masuk 4 org baru waras sket otak tu dah ble trime anak da ramai..pastu umur dah tue gitu..adoii..tp aku tebalik plak ja..aku yg sentap dgn en suami aku..ye la balik2 anak dulu..masa last turn hehehe

aKSARAfENDI berkata...

smoga anak2 jadi anak yg soleh nnti..aminnn...wah ipan dah makin ensem da..

Nieja berkata...

ZZ: haaa..ko terbalik pulak ek..
aku plak blk keje keja anak dulu.. laki aku bising gakla, dia duk tertonggok aku wat xtau jek.. tp pasni kene amik port wei.. takut plak kan..hahahha

A: TQ uncle ferdz, ckp ipan ensem.hehe