Khamis, Januari 19, 2012

Preparing for Ilman foods..

Salam olls,

Ilman Haqimie @ anak bongsu saya (bongsu kerrr???) dah hampir memasuki 6 bulan.
Tempoh yang sesuai untuk menerima solid food.. i'm so excited ok.. Meskipun (ceh, ayat) ini kali ke dua saya menghadapi situasi macamni.. So far masa abg Irfan dulu takda experience kan.. Lagipun geng2 mummy pun tak ramai masa tu.. so abg Irfan hanya diberi Nestum beras jek oleh umi dia ni.. (dasar pemalas punya mak!!)

Tapi kali ni saya dah ada pengalaman sikit, so bolehlah praktikkan nanti bila anak bongsu saya dah 6 bulan..

oh ya, untuk 6 bulan pertama, alhamdullillah Ilman Haqimie telah berjaya menyusu sepenuhnya dengan susu umi dia.. dan membesar bagaikan juara..











tetiba blur nak tulis apa lagik.. ok baiiiiiii

6 ulasan:

Amiizaa2001 berkata...

hehehhehe belum sampai yg bongsu tu..sebab belum ada gegirl...:

Nieja berkata...

hahahaha..
btolla kak..
nak mencarik gegirl pulak..
tp stakat ni, itula yg bungsu nye =P

thanks akak, sudi komen every entry sy!!

*#hugs&kisses#*

~YUN~ berkata...

besnya ilman nk makan dah..yun ni nk buat utk rayyan afif pn xbuat2 lg..lg seminggu 6 bulan,hehe

Nieja berkata...

nieja dah buat dah smlm..
nieja dah try mkn.. sedappp jugak..
maybe weekend ni dah boleh start..
:) :) :) xsaba..!!

zilazaki berkata...

waaa dah nk masok 6 bln da..kejap je mase belalu..

kene banyakkan membaca n cari buku ttg makanan kanak2..(tau excited mcm aku jugak la..hehe..anak blom masuk 6 bln dah sibuk pikir nk bg makan ape)
pastu buatkan jadual..jadi tak lah pening nak rotate manu tu lg..

yg aku kdg2 dok umah pon penin x tau nak masak pe lagi da..blank pale otak..pas wat menu planning(ni sume pengaruh mase keje otel dulu la ni..hehe)..ok da ble organize..senang n cepat!!

apepun semoga berjaya menyediakan makanan yg b erkhasiat utk anak2!!

Nieja berkata...

ZZ: hehe aku xpenah keje otel so xpandai nak organize..
kene blaja ngan ko neh..=P
byk gak aku view blog membe2 so adela dpt resepi yg best2..
tp aku rse cm xsusah pon.. kene kreatip sketla kan.. so far dah 4 hari anak aku mkn mknan yg aku buat.. beselera la jugak dia..hehe
seronok tgk anak2 membesar ek..:))