Rabu, Ogos 05, 2009

Majlis Pernikahan Sharil n Ina


Hello..Hai..Salam sume..seperti yg telah aku war2kan dlm blog yg lepas..iaitu ade 2 kezen aku yg mengakhiri zaman bujang mereka kan.. so, arini aku nak cerita tentang kezen lelaki aku plak..name dier..Sharil Nizam bin Abd Rahman..dier ni anak mak ngah aku..mak aku punye akak yg no 2..heheee..




Ha..ni ler kezen aku yg si Sharil tu.. ensem x?? dier ni soja tau.. tapi da xleh ngurat da..heheheee












Nie la mak ngah aku merangkap omak pengantin lelaki..





Sabtu aritu (01.08.2009) aku follow family mak ngah aku gi ngantar pengantin ke rumah pengantin perempuan di seksyen 7 shah Alam.. Pagi tu cuace mendung disertai ujan renyai2..


Aku naik 1 kerete ngan mak aku, nenek, zima (kezen aku) n makcik aku (mak zima) xlupe gak anak aku si ipan..antare yg follow skali gi nganta tu tmasukla.. adik beradik sharil (kak long, kak ngah n family, kak lang n family) then aku 1 kete (passengernyer mcm da aku ckp td lor..) Wan busu n anak dier 1 kete..


Ni passenger2 aku..mak n anak kesayangan.. then yg tudung pink ni kezen aku yg name dier ziema..tu kat atas tu aku da gitaukan..dier ni dak poli pd..umo rahsia..sape nak kenalan gitau aku nyek..wahhaha..






Nie plak nenek aku.. comelkan..mcm cucu dier jugak.ehehehe





Ondaway nak ke Shah Alam tu, ujan punyela lebat kat jalan menghale ke KLIA..


adusss....penglihatan aku ni da la xbrape elok sgt kalo ujan2 camni..aku pon kurangkan la kelajuan..anak aku sedap tido kat sebelah..(uwaa..umi nak join gak!!) smpai kat Dengkil, kitorang berenti sbb nak ke toilet..pastu ade lak offer nak blanje makan..so aku pekena nasik briyani ngan nasik lemak ngan kezen aku si ziema..full tank da perot aku..mengahnyee..!!


Lebih kurang kul 12.45 kitorang pon arrived la kat umah pengantin perempuan..msetu imam lom smpai so tggu r jap..da kul 1pm..imam pon smpai..da bg penerangan sume so tibela mase tuk akadnikah...fuh..aku plak yg tetibe bedeba.. mase lafaz akad yg 1st tu, kezen aku si sharil lambat lak jawab..then ulang la lagik skali..akad yg kedua barula diterime..so dgn 2 kali lafaz make sahla di sisi agame kezen aku da jadi suami org..huhuuu..tetibe aku lak sayu..(aku lak lebih2 kan)..wahaha..apepon tahniahla tuk sharil n ina.



Tgh dengar penerangan dr pak imam sblom acare ijabkabul..









Upacare membatalkan air semayang.. dan penyarungan rantai..wah..bestnye ina dapat rantai.. (Beb.. nak jugak!! hikss)







N pas da setel sume, batal air smayang kitorang pon dihidangkan dgn juadah mkn tghari..perot aku yg br nak menyusut disumbat lagik hingge kembung semule(alahai..tunde lagikla proses on diet aku..) xtahan nengok anak buah aku mkn..dadapnye..nyum..nyum..


Selamat suda..doa ku, smoge Sharil n isteri berbahagia & dikurniakan zuriat yg soleh serta solehah.. Berbahagia hingga ke akhirnyer..





Abg n kak ipar aku pon x terkecuali memeriahkan majlis..so aku pon masukkan la gamba diorg dlm blog aku..biar diorg rase glemer sket..hiksss..(jgn mara ar..)






2 ulasan:

Awanama berkata...

waaa bestnye nape aku takpat join..sedih sgt...arrr..sume laki aku nye pasal..kalau die amik aku cepat mesti aku tak kena sambung keje....huwaaaa tensionnye

tiemc berkata...

uiks..kak ina dh bambam la..makcik updatela selalu blog nie ha..org nk komen nie..huhu