Khamis, Oktober 31, 2013

Ilman Haqimie : Wean Off

Assalamualaikum readers....

Alhamdulillah masih bernafas.. Syukur Allah beri nikmat kesihatan buat sy dan keluarga terutama untuk kedua putera sy..

Ilman Haqimie now dah 2 tahun 3 bulan.. masih menyusu badan @ mengempeng.. Tapi semalam sepanjang hari nak mengempeng je dengan sy.. Tak tahan pulak badan bila asyik dia nak bergantung. Before ni ada jugak nak wean off kan dia tapi bila sejuk2 sedap jer berpeluk dengan si ibam-ibam neh.. Jadi kita postponed la operasi mengwean-off..

Oleh sebab kesabaran dah menipis dek angkara mengempeng tak sudah-sudah semalam, jadi malam td sy dah cuba sapu asam jawa pada cik 'B'. Hehe.. nampak macam membuahkan hasil.. Ilman mula menjauhkan diri dan taknak tidur.. menangis-nangis nak pergi tengok TV.. Akhirnya tertidur sendirian di depan TV..
Sayu hati Allah jek yang tahu.. Tapi kenangkan umur dah 2 tahun lebih, mungkin inilah masa yang terbaik. Lagikpun susu tak banyak dah cuma saja je dia nak mengempeng (berkepit) dengan kita.

So tengoklah malam ni pulak macam mana.. ingat lagi ke tak dia peristiwa semalam.. Ha ha haaaa....

Teringat masa nak wean-off kan abg Irfan dulu.. tersenyum bila teringat keletah anak-anak ni...


Legnotes :  Dalam senyum ada duka...

1 ulasan:

Nor Ayuni Rosli berkata...

Alhamdulillah lama anak2 menyusu eh? X macam Ayu. X pelah. Rezeki masing2.

Anyway, nak exchange URL boleh? Before this my URL was bnsyg-stories.blogspot.com and new URL ialah ayuni-stories.blogspot.com. Let me know ye nanti? Tq